Koncert komornega zbora VOCIS IMAGO

Datum: 27.10.2011, 19:30 - 30.11.-0001, 00:00

V organizaciji Območne izpostave JSKD Črnomelj smo v cerkvi Sv. Duha v Črnomlju včeraj, 27. oktobra 2011, gostili komorni zbor VOCIS IMAGO. Sestavljajo ga študenti Univerze v Ljubljani in uslužbenci vseh poklicev in starosti. Vsi skupaj si prizadevajo za čim lepšo in polnejšo »podobo glasu«. V svoj glasbeni repertoar vključujejo najrazličnejše pesmi, od ljudskih, zabavnih, do klasične zborovske glasbe in jazza. Komorni zbor, ki deluje 7 let, uspešno vodi zborovodja Marko Tiran.

Na koncertu v Črnomlju so številni publiki v hladnem večeru najprej ogreli ušesa in srca s priredbami slovenskih ljudskih pesmi – od Prekmurja do Primorske, od Gorenjske do Bele krajine. Ob čudovitem izvajanju se vedno znova zavemo, kakšno bogastvo premoremo s slovensko ljudsko pesmijo.

V drugem delu pa so nas prisrčni pevci z zborovodjem dokončno prepričali z izborom znanih zimzelenih melodij iz slovenske in svetovne zakladnice zabavne glasbe.

Koncert, ki ga je bilo vredno obiskati, glasba, ki jo je bilo prelepo poslušati, vzdušje, ki vabi po »še«.

 

Organizator: JSKD OI Črnomelj

Vstopnina: Prost vstop

 

« Nazaj na program
Aktualno

Trenutno ni napovedane nobene prireditve.

Civilne poroke v Cerkvi svetega duha

V obnovljeni Cerkvi Sv. Duha, v osrčju starega mestnega jedra Črnomlja, smo se odločili ponuditi možnost Belokranjcem in vsem ostalim, da užijejo starodaven in prvovrsten prostor cerkve Sv. Duha ter v njej sklenejo civilni del zakonske zveze.

Več »

Netopirji v cerkvi Svetega Duha

Podstrešje cerkve Sv. Duha je eno najpomembnejših poletnih zatočišč dveh porodniških kolonij netopirjev velikih podkovnjakov in vejicatih netopirjev v Sloveniji.

Več »

Produkcija: rfsplet